Overleden:

R. Holdermans, Snoekenveen 858, 3205 CW Spijkenisse (overleden op 9 december 2017)

Gelegenheid tot afscheid nemen in de aula van crematorium "Rotterdam", Maeterlinckweg 101, 3084 KD Rotterdam op 14 december 2017 om 12.15 uur; aansluitend de crematieplechtigheid

P.H. Brouwer, Laan van Nieuw Blankenburg 106 F, 3181 DD Rozenburg (overleden op 27 november 2017)

S. Lemsom, Fruittuinen 108, 2132 NZ Hoofddorp (overleden op 26 november 2017)

Het bestuur heeft haar deelneming betuigd.

Het HAL-oorlogsmonument op de kop van het Katendrechtsehoofd nabij het s.s. Rotterdam is opgericht ter herdenking van de 264 personeelsleden van de Holland-Amerika Liin, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen en is op 4 november 2010 onthuld door de burgemeester van Rotterdam, dhr.ing. A. Aboutaleb.
Oorspronkelijk staan de namen op 2 bronzen platen, die destijds waren bevestigd aan de wanden van de ingang van het HAL-hoofdkantoor. Na de verplaatsing van de Holland-Amerika Lijn naar de U.S.A. zijn de platen ondergebracht in het Maritiem Museum in Rotterdam.

nieuwjaarOnze nieuwjaarsreceptie vindt plaats op het ss Rotterdam op 21 januari 2018 op het Upper Promenadedeck van 13.00 uur tot 17.00 uur. Uitsluitend toegankelijk voor leden van Vereniging "De Lijn" op vertoon van hun nieuwe ledenpas. Partner of één introducé  is van harte welkom. Ingang via het B-deck (Ingang 3), waar ook de garderobe is.

Gezellige muziek in de Grand Ballroom; in de Smoking Room zijn enkele winkeltjes aanwezig en ruimte voor een rustig gesprek. Ook kan daar een uitrijkaart gekocht worden.

Wel even aanmelden bij binnenkomst op het Upper Promenadedeck.

Voor een overnachting voor of na de nieuwjaarsreceptie kunt u op het ss Rotterdam een 2-persoonskamer reserveren onder vermelding van uw lidmaatschapsnummer voor Euro 99,00 incl. ontbijt  maar exlcl. 4,5% stadsbelasting.