Overleden:

J. Kuijl-v.d. Knaap, Dillenburgsingel 5,  3136 EA Vlaardingen (oveleden op 16 februari 2017)

F.P. van der Star, Dudokdreef 11, 2992 HR Barendrecht (overleden op 21 januari 2017)

D. Posthumus, Iepenstraat 2, 1561 KA Krommenie (overleden op 17 januari 2017)

S.P. Brussé, Dr. J.M. den Uyllaan 120, 3201 WP Spijkenisse (overleden op 9 januari 2017)

Het bestuur heeft haar medeleven betuigd

schepen11

De succesvolle start met een aantal maandelijkse lezingen op het ss "Rotterdam" over de Holland-Amerika Lijn en aanverwante onderwerpen krijgt een vervolg met een serie lezingen tot maart 2017.

De eerstvolgende lezing zal worden gehouden op zaterdag, 25 februari 2017 door Cees Huurman, voormalig conservator van het Maritiem Museum, met als thema "De HAL-schepen waarop ik heb gevaren". Aanvang 14.00 uur; einde ongeveer 15.30 uur. Plaats van de lezing: Theater (o.o.v.) op het ss Rotterdam.

Iedereen is van harte welkom, leden van vereniging "de Lijn" maar zeker ook geínteresseerde niet-leden. De toegang is gratis; aanmelding per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld.

Brugmueum juni 2016 Aad Knops grote vitrinevitrine1    Brugmueum juni 2016 ssRotterdam bouw doopvitrine1   Brugmueum juni 2016 Vertier aan boord.vitrine3

Vitrine met schilderijen van maritiem schilder Ad Knops                                                 Vitrine: vertier aan boord

Vitrine: bouw en doop ss Rotterdam

De vitrines in het Brugmuseum zijn opnieuw ingericht. Het Brugmuseum bevindt zich op de Brugdek van het ss Rotterdam.